Forrige uke skulle elevene i 1 IDA teste ut friluftsegenskaper i vintermiljø. Målet for turen var at elevene skulle bli bedre kjent med naturen vinterstid. De skulle lære å kle seg riktig, bære tung sekk, sette opp telt, fyre bål, lage mat og drikke på stormkjøkken og holde seg varme gjennom et døgn ute.

mars 2013 061De la ut fra skolen i halv ellevetida tirsdag morgen. Gradestokken hadde heldigvis steget noe fra morgenen, da den viste rundt 10 grader minus. Utover dagen varmet sola godt og de fikk plussgrader. De hadde leirområdet inn i en granskog, mens matlagingen foregikk i utkanten av et jordet. Elevene måtte selv rydde til teltplassen for kvister, greiner og kongler, de måtte lage i stand bålplass og to utedoer (en jentedo og en guttedo).

mars 2013 065I løpet av ettermiddagen var det en gruppe som hadde ansvar for natursti. Dette synes elevene var moro. I tillegg lekte vi bom femti og hadde "omvendt gjemsellek" i mørket. Ellers var det bålkos med pølser, sangfremføring og noe undervisning om friluftsliv.

De hadde også et uhell på tur. Dette medførte at noen elever fikk mulighet til å lage ei båre, slik at vi kunne frakte eleven ut til veien, der en bil stod og ventet.

I løpet av natta var temperaturen rundt 2-3 minusgrader. De var kun to elever som sov gjennom hele natta. De aller fleste elevene frøs litt og synes de hadde fått kjenne på kroppen hvordan det var å ligge ute i klaldt vintervær. Til tross for noen kuldegrader var vi heldige med været, ingen vind, sol og få minusgrader. Natta etter turen var det minus 12-13 grader i samme området...

mars 2013 053Etter frokost måtte elevene pakke ned teltet, fjerne bålplassen, fjerne doene og rydde området - SPORLØS FERDSEL.

Rolf Gunnar og Charlotte takker for en fin tur!!!
mars 2013 056

av Waren, Rune Kenneth, publisert 19. mars 2013 | Skriv ut siden