Internasjonal uke er et årlig arrangement som i hovedsak gjennomføres i samarbeid mellom Operasjon Dagsverk, Elevorganisasjonen og ulike samarbeidspartnere. I år går pengene fra OD til utdanning av jenter i hhv Malawi og Etiopia.

Dagen var delt inn i fire ulike «bolker» der første og siste del av dagen tok opp tema som utdanning, demokrati og menneskerettigheter. Fra Tanzania (og FN) holdt Moses .M. Richard leksjoner for elevene som har internasjonal – og samfunnsfaglig engelsk i første økt, mens siste økt var rettet til sosiologiklassene og en av vg1-klassene på studiespesialiserende. Leksjonene var på engelsk, og elevene var konsentrerte og deltok aktivt.

I andre økt møtte elevene FN-sambandets representant Gunvor K. Andresen som holdt to foredrag om samme tema, men på norsk.

Senere denne uka vil skolen få besøk fra Hald internasjonale senter der Harald Eikeland, programleder for Act Now, vil orientere om deres arbeid.

Neste uke, nærmere bestemt torsdag 30. oktober skal elevene gi et dagsverk for å vise at de tar ansvar for å yte verden litt mer rettferdighet.

av Døvik, Rita Kvinge, publisert 23. oktober 2014 | Skriv ut siden