I februar gjennomførte Mandal videregående skole sitt fjerde Elevparlament. Av om lag 140 elever og 10 fagkomiteer, ble en komite den store vinneren. 11 elever fra 2IDA, idrettsklassen, vant årets Elevparlament. Komiteen hadde skrevet og forsvart sin resolusjon om norsk OL-søknad i 2022.

Premien i år var, selvsagt, å få en tur til Eidsvoll med besøk på Demokratisenteret (Wergelands hus) og selve bygningen der Norges Grunnlov ble vedtatt.

2014 05 14 105714Elevene fikk en guidet tur gjennom Eidsvollsbygningen, både gjennom de historisk viktige rommene og de hemmelige gangene for tjenerfolket. Gjennom hele besøket ble historien om det gryende norske demokratiet fortalt. Dels av guiden og dels av rollefigurer vi møtte på veien, bl.a. Christian Magnus Falsen, grunnlovens far.

Det ble osgså tid til en tur ned i kjøkkenet til kokka som lagde maten.

Fra Eidsvoll gikk turen til Norges Idrettshøyskole og Olympiatoppen. En kort omvisning og et interessant foredrag av fag- og forskningssjef Espen Tønnesen om «Hvorfor blir de beste best». Et foredrag med stor overføringsverdi til alle skolefag – og ellers i livet også.

Og selvsagt kan man bli litt starstrucked når man møter Ole Einar (B) og skilandslaget.  Idrettselevene fikk et betydelig samfunnsfaglig og idrettsfaglig påfyll.

2014 05 14 145325

av Waren, Rune Kenneth, publisert 20. mai 2014 | Skriv ut siden