Tidligere elev på søm ved Mandal videregående skole, Linda Beate Sollie, besøkte skolen og fortalte om kostymesyerutdanning fra England og sine engasjement som kostymesyer ved Ibsen-teateret i Skien. Anledningen var bransjemøte for tekstilfagene.

Kostyme 3

De fremmøtte fikk en flott innføring i kostymeutdanning, som kan være et videre løp for VG2 design og tekstil, som vi nå har ved vår skole. Linda Beate snakket engasjert om sine tre år på Arts University Bournemouth i England, hvor hun tok bachelor i kostymesøm. Morsomt og interessant var det også å få et innblikk i en kostymesyers hverdag på Ibsenteateret i Skien. På et lite teater blir det mange og varierte oppgaver.

Kostyme 2

Hun hadde også med to fantastiske arbeider fra studiet i England. Det ene var en rekonstruksjon av en kjole fra 1800-tallet, sydd i ekte silke. Det andre arbeidet var et kostyme til Queen of Hearts fra forestillingen Alice in Wonderland. Dette spennendende kostymet var laget av kun gjenbruksmaterialer.

Linda Beate var elev på kjole- og draktsøm ved vår skole og gikk opp til svenneprøve i 2006. Flott å se at våre tidligere elever jobber innen faget.

Kostyme 4

av Waren, Rune Kenneth, publisert 18. februar 2015 | Skriv ut siden