Bilde Bennjaminprisen

Rektor Oddvar Håland, elevrådsformann Inger Marie Nilsen og lektor Einar Haugland og

I dag er det 16 skoler som har fått tildelt Benjaminprisen og Regjeringen ønsker å lære av erfaringene disse skolene har gjort seg i arbeidet mot rasisme og diskriminering.

HL Senteret Logo

Statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner har derfor tatt initiativ til et samarbeid med HL-senteret.  Sammen inviterer de alle tidligere vinnere av Benjaminprisen til et erfaringsmøte i regjeringens representasjonslokaler i Oslo 15 mars 2018.
Dagsprogrammet er tettpakket og både statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner vil delta på møtet. Det blir kulturelle innslag, presentasjoner fra ulike skolers arbeid, workshop og erfaringsutveksling mellom skoler, statsminister og statsråd.

Benjaminprisen Logo

Mandal videregående skole fikk tildelt Benjaminprisen i 2006 for sitt langsiktige arbeide med forebyggende arbeid mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte. Skolens største prosjekt var den årlige markeringen av Krystallnatten. I tillegg merket juryen seg skolens evne til å elevene plass til å utfolde seg og få eierskap til de ulike temaene.

Mandal videregående skole representeres ved elevrådsformann Inger Marie Nilsen, lektor Einar Haugland og rektor Oddvar Håland.

av Døvik, Rita Kvinge, publisert 9. mars 2018 | Skriv ut siden