VERTSFAMILIEN VELGER UTVEKSLINGSELEVEN

Det er opp til dere hvem dere ønsker å være vertsfamilie for. Det er viktig at det blir en match mellom dere og eleven.

FORBEREDELSER

Som vertsfamilie vil dere få gode forberedelser:

• Søknadsprosess med hjemmebesøk
  • God informasjon før eleven ankommer
  • Et personlig ankomst møte sammen med eleven
  • Vertsfamilie håndbok
  • Oppfølging og råd fra en lokal kontaktperson

LENGDE

5 eller 10 måneder

LAND

Vi tar imot elever fra USA, Australia, Canada, New Zealand, Frankrike, Tyskland, Argentina og Brasil.

REISE, SKOLEPLASS OG KONTAKTPERSON

Det er Momento som organiserer og ordner med reise, skoleplass og en lokal kontaktperson i området. Skulle det være nødvendig at eleven må bytte vertsfamilie under oppholdet er det også Momento som organiserer dette.

RABATT PÅ UTVEKSLINGSÅR

Dersom dere har en datter eller sønn som ønsker å reise på utveksling, vil dere kunne få opp til 10.000,- kr* i rabatt på utvekslingsåret ved å være vertsfamilie forkant. * Gjelder ved å være vertsfamilie et helt skoleår, 5000,- kr for 5 mnd osv.

5 Grunner til å bli vertsfamilie

Dere vil lære om en ny kultur, og få et familiemedlem i et nytt land.

• Dere skaper gode minner for eleven, men også for dere selv.
  • Dere bidrar til mer kulturell åpenhet i Norge.
  • Vertsfamilier får rabatt på programprisen når de sender ut egne barn.
  • Dere kan lære bort norsk kultur og språk, bli bedre i engelsk, og kanskje lære fraser på et nytt språk.

Hvem kan bli vertsfamilie?

Det finnes ingen fasit på hvordan en vertsfamilie skal være. Det viktigste er at familien deres vil ta imot eleven med åpne armer, ønsker å dele hjemmet og hverdagen med noen andre, samt har en ekstra sengeplass. Vertsfamilier i Norge er alt fra småbarnsfamilier, til storebarnsfamilier, familier uten barn, aleneforeldre, et eldre par osv.

Det viktigste er at eleven blir inkludert og har mulighet til å delta på deres aktiviteter. Dersom dere lever travle liv, kan det være moro for eleven og av og til bli med på håndballtreninger for vertssøster, se på hockeykampen til vertsbror eller bli med vertsfar på fisking. Husk også at eleven etterhvert får venner og egne ting å gjøre underveis – det skal være hverdagsliv.

Vår erfaring, fra tidligere vertsfamilier i Norge er at familiene får en ny innsikt i en annen kultur, det blir en positiv opplevelse og gir gode minner for resten av livet. Det vil være oppturer og nedturer og mange holder kontakten i mange år etter at eleven har reist hjem igjen.

Hva får du ut av å være vertsfamilie?

Som vertsfamilie for en utvekslingselev i Norge vil du og din familie få et ekstra familiemedlem. Det innebærer at dere tilbyr husrom, mat og et hjem for eleven i den gitt perioden. Dere vil dele erfaringer, tradisjoner og en hverdag samtidig som dere får lære om en ny kultur. Dersom noen av barna i familien vil reise på utveksling senere, er dette også en fantastisk mulighet til å være på ‘andre siden’, som en vertsfamilie, før de selv blir utvekslingsstudenten i familien.

For mer informasjon se: https://momento-education.no

av Andersen, Fredrik, publisert 5. mars 2019 | Skriv ut siden