På Vg1 Design og håndverk legges det vekt på praktisk og skapende arbeid med ulike materialer, redskaper og teknikker. Her får eleven et grunnlag for videre yrkesvalg på Vg2. Faget prosjekt til fordypning gir innblikk i yrkesretningene som interesserer eleven mest, ved utplassering i bedrift og i praktisk arbeid på skolen.

Utdanningen rekrutterer til yrker som:

Frisør, interiørkonsulent, utstillingsdesigner, aktivitør, blomsterdekoratør, gullsmed, glasshåndverker, herreskredder, kjole- og draktsyer, håndvever, bunadtilvirker, møbelsnekker, maskør- og parykkmaker, pottemaker, seilmaker, orgelbygger, treskjærer.

For å kunne studere på høyskole og universitet, kan elevene ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse.

Fagoversikt for Vg1 elever:

Fellesfag:

• Engelsk - 84 timer i året
  • Kroppsøving - 56 timer i året
  • Norsk - 56 timer i året
  • Naturfag - 56 timer i året
  • Matematikk - 84 timer i året

Programfag:

• Kvalitet og dokumentasjon - 140 timer i året
  • Produksjon - 337 timer i året

Produksjon, kvalitet og dokumentasjon, prosjekt til fordypning. I faget prosjekt til fordypning vil du få muligheter til å fordype deg i de yrkesretningene som interesserer deg mest, ved utplassering i bedrift og i praktisk arbeid på skolen.

På Vg2 finnes det flere løp å gå videre på, disse kan du lese om i fanene til venstre.

av Rita Kvinge Døvik, publisert 10. oktober 2014 | Skriv ut siden