Frisøren

Som elev ved vår skole blir du en del av et fantastisk skolemiljø. Skolen har en ny og moderne frisørsalong som er i tråd med frisørbransjens forskrifter. Programfagene legger opp til at du skal få en grunnleggende innføring i frisørfaget. Du vil få mulighet til å jobbe med kunder og du vil få et godt innblikk i hvordan en frisørsalong drives.

I faget prosjekt til fordypning får du en unik mulighet til å oppleve frisørbransjen på nært hold. Dette er fordi faget består av to perioder med praksisbesøk i en frisørsalong. I tillegg vil du blant annet også jobbe med spennende prosjekter der du planlegger og gjennomfører en fotoshoot og et hårshow.

Fagoversikt for Vg2 elever:

Fellesfag:

• Engelsk - 56 timer i året
  • Kroppsøving - 56 timer i året
  • Norsk - 56 timer i året
  • Samfunnsfag - 84 timer i året

Programfag:

• Frisyredesign - 140 timer i året
  • Produksjon - 337 timer i året

Etter endt skolegang i Vg2 Frisør kan du søke om læreplass i en frisørsalong. Når du har gjennomført 2 år læretid og bestått denne, får du tildelt svennebrev som dame og herrefrisør. Som ferdigutdannet frisør kan du jobbe i mange spennende miljøer! Du kan jobbe som frisør i en frisørsalong, jobbe som hårstylist i motebransjen, jobbe som maskør og parykkmaker ved et teater/opera og med film.

Det finnes to måter å få generell studiekompetanse på etter endt skolegang. Du kan søke deg inn ved Mandal Videregående skole  påbyggende studiespesialisering rett etter Vg2 frisør.
Eller du kan søke deg inn på skolens påbyggende studiespesialisering etter bestått læretid. Begge disse valgene gir deg mulighet til å studere høyere utdanning ved universiteter og høyskoler.

av Døvik, Rita Kvinge, publisert 13. oktober 2014 | Skriv ut siden