VGS på grønt nivå fra mandag 17. januar  

De videregående skolene i Agder går over på grønt nivå fra mandag 17. januar.
Men det er viktig å si at det fortsatt er krav om smittevernfaglig forsvarlig drift,
forklarer Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning.  
Informasjon fra Agder fylkeskommune vedrørende Covid-19 situasjonen finner du her.

Det kom lettelser i de nasjonale tiltakene 14. januar, men det forventes høye smittetall i ukene som kommer og vi må fremdeles forholde oss til smitteverntiltak.   Ved Lindesnes kommune har Formannskapet utarbeidet lokale forskrifter vedrørende karanteneplikt.
Du finner mer informasjon og anbefalinger her

Karantene og testing

  • Nærkontakter som ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære har ikke lenger karanteneplikt, men anbefales å teste seg 3 dager etter nærkontakt, og ny test 2 dager senere (dag 5). Vær ekstra oppmerksom på symptomer i 10 dager. Ved symptomer: Bli hjemme og test deg. 
  • Nærkontakter som er hustandsmedlem eller tilsvarende nær den smittede skal i smittekarantene i 10 døgn etter siste nærkontakt. Disse skal så snart som mulig teste seg med selvtest, antigen hurtigtest gjennomført av helsepersonell eller PCR-test. Ved negativt testresultat fra slik test tatt tidligst 7 døgn etter nærkontakten kan karantenen avsluttes.
  • Karanteneplikten gjelder ikke personer som har gjennomgått covid-19 siste tre måneder.

Unntak fra karanteneplikten:

  • Karanteneplikten gjelder ikke personer som fikk oppfriskningsdose minst 1 uke før nærkontakten, og som tester seg daglig med selvtest, antigen hurtigtest gjennomført av helsepersonell eller annenhver dag med PCR-test i 7 døgn etter nærkontakten.
  • I tillegg gjelder enkelte særskilte unntak for blant annet nøkkelpersonell i kritiske samfunnsfunksjoner.

Den lokale forskriften med karanteneplikt for barn og unge under 18 år gjelder fremdeles i Lindesnes kommune. Formannskapet skal i dag vurdere om den skal gjelde ut tiden til 20. januar, eller om den skal oppheves i dag. Les mer. 

Til toppen