Mat er spennende.
Mat er en viktig del av vår kultur.
Mat utfordrer dine kreative og skapende evner.

Vi tilbyr utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag, Vg1 og Vg2.

Mat og drikke er viktig for helsen. Det samme er kunnskap om og respekt for andres kulturer og mattradisjoner. Kost- og måltidsvaner har endret seg, og serveringssteder har en viktig rolle i kosthodet.

Opplæringen i restaurant- og matfag skal gi eleven erfaring og innsikt til å velge og vurdere råvarer, produkt, produksjonsmetoder og måltider. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke, salg og servering samt kunnskap om hvor viktig kostholdet er for en sunn og god helse.

I restaurant- og matfag skal fokuset være på råvarer til ferdig produkt. Det legges vekt på mattrygghet og hygieniske produksjonsmetoder. Felles programfag skal være yrkesrettet og forberede eleven til en utdanning innen matfag- og restaurantbransjen.

av Rita Kvinge Døvik, publisert 28. januar 2015 | Skriv ut siden