Idrettsfag

For deg som ønsker å kombinere utdanningen med topp- eller breddeidrett eller ønsker en alternativ vei til generell eller spesiell studiekompetanse

Når du er elev på idrettsfag får du generell studiekompetanse som kvalifiserer deg til studier ved de fleste høyskoler og universitet. Ved Mandal videregående skole kan du også oppnå spesiell studiekompetanse som kreves for å komme inn på enkelste studier, som for eksempel ingeniør. I tillegg lærer du masse om din egen og andre idrettsgrener.
For utfyllende informasjon om utdanningsprogrammet Idrettsfag, se her

Bilde

Alle som søker utdanningsprogram Idrettsfag er interessert i idrett. Du bør delta i idrett, være i god fysisk form og ønske å lære om idrett og trening.
De fleste elevene driver aktiv idrett på fritiden. Noen har høye ambisjoner og trener svært mye for å bli best i idretten sin.

Du lærer:

• om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
  • teoretiske fag

Du bør være:

• interessert i helse og fysisk aktivitet
  • innstilt på trening hver dag, i og utenfor skoletiden
  • god i én eller flere idretter
  • Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter.

Hvorfor velge akkurat Mandal videregående skole?

fritekst

Videre studier ved universitet eller høyskole kan føre fram til yrker som for eksempel:

Bilde

• fysioterapeut, idrettspsykolog eller personlig trener
  • lærer, idrettskonsulent eller rådgiver innen fysisk aktivitet og helse
  • leder innen naturbasert friluftsliv og turisme
  • politi, befal eller offiser